Izgrajena nova plezalna stena v Črni na Koroškem

08.01.2010

Projekt "karavanke@prihodnost.eu" že kaže prve vidne učinke. Občina Črna na Koroškem je namreč izgradila in v uporabo predala sodobno urejeno umetno plezalno steno za plezanje v zaprtem prostoru.

Kakovostna plezališča za prosto plezanje predstavljajo pomemben potencial za razvoj naravi prijazne turistične ponudbe na območju občine Črna na Koroškem in celotnih Karavank, zato bo investicija obogatila turistično in rekreacijsko ponudbo območja, še posebej v mesecih, ko je plezanje v naravi otežkočeno.

Stena, ki ponuja 90m2 plezalne površine s previsi in plezalnimi smermi različnih zahtevnostnih stopenj, se nahaja v telovadnici v Črni in je uporabnikom – lokalno prebivalstvo, šole, plezalci in seveda turisti - dostopna brezplačno.

Vrednost investicije je znašala 40.800 EUR, izvedbo pa sta delno financirali Evropska unija – Evropski sklad za regionalni razvoj – in Republika Slovenija.

Občina Črna na Koroškem bo v naslednjem letu, prav tako v okviru projekta "karavanke@prihodnost.eu", opremila še počivališča pod tremi naravnimi plezališči (Štenge, Matvoz in Burjakove peči, kjer je tudi eno izmed največjih balvanskih plezališč v Sloveniji) ter obnovila signalizacijo in drugo opremo ob trasi meddržavne gorsko kolesarske poti okoli gore Pece.

Nova plezalna stena

nazaj