Izšel je turistični zemljevid s prikazom pohodnih in kolesarskih poti ter plezalnih centrov v Karavankah

23.02.2012

V okviru DP3 - Aktiviranje in ohranjanje naravnih potencialov Karavank, točneje podpaketa 3.2.- Naravi prijazni turistični produkti Karavank, ki temeljijo na pohodništvu, gorskem kolesarjenju in plezanju, je izšel turistični zemljevid Karavanke.

Zemljevid je namenjen turistom in obiskovalcem tega čezmejnega območja, še posebej pa pohodnikom in kolesarjem, ki jim s pomočjo zemljevida želimo promovirati Karavanke kot območje z bogatimi možnostmi za preživljanje prostega časa v naravi in jih hkrati usmerjati na uporabo obstoječih poti.

Gre za tematsko karto, v merilu 1:60.000,  sestavljeno iz dveh delov, ki skupaj zajemata celotno območje Karavank, od Tromeje na zahodu pa do obronkov Zahodnega Pohorja na vzhodu. Njena osrednja vsebina so pohodne in kolesarske poti, plezalni centri ter spremljajoča ponudba. Posebnost karte je vrisana priporočena gorsko kolesarska trasa za prečenje Karavank, ki smo jo skupaj z zunanjim izvajalcem in lokalnimi poznavalci prej definirali v okviru projekta.

Izdajatelja publikacije sta RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško in Regionalmanagement Kärnten Dienstleistungs-GesmbH, ki sta tudi koordinirala pripravo tematskih vsebin za nanos. Pri pripravi slednjih pa so sodelovali tudi ostali projektni partnerji, z vodilnim partnerjem BSC Kranj na čelu, in drugi lokalni viri z območja projekta. Kartografske zasnove in izdelavo karte je izvedel Geodetski inštitut Slovenije. Pri navajanju topografskih napisov smo dosledno upoštevali aktualno zakonodajo glede rabe dvojezične topografije na ozemlju Republike Avstrije.

Publikacija je natisnjena v nakladi 50.000 izvodov in je že brezplačno na voljo v turistično informacijskih centrih in na drugih izbranih točkah na obeh straneh meje, v digitalni obliki pa si jo lahko ogledate tukaj: Zahodne Karavanke (.jpg, 16 mb), Vzhodne Karavanke (.jpg, 18 mb).

nazaj