Ustanovili smo združenje Prijatelji Karavank

22.03.2012

21. marca smo v Kranju še z zadnjim dejanjem obeležili zaključek uspešne čezmejne operacije »karavanke@prihodnost.eu – gospodarjenje z naravo v evropski regiji prihodnosti«: projektni partnerji smo ustanovili združenje Prijatelji Karavank, s katerim bomo poskrbeli, da se bo naravi prijazni razvoj Karavank nadaljeval tudi po zaključku operacije. V operaciji, ki je bila potrjena v sklopu prvega roka prvega javnega razpisa OP SI-AT 2007-2013, smo partnerji z Gorenjske, Koroške in avstrijske Koroške raziskali možnosti uporabe naravnih danosti za razvoj gospodarstva in turizma na območju Karavank.

Naše glavne dosežke si lahko ogledate v publikaciji z naslovom Karavanke – eno pogorje, veliko možnosti / Karawanken – ein Gebirgszug, viele Möglichkeiten.

Predstavitve s konference:

Več informacij o operaciji in združenju Prijatelji Karavank dobite na telefonski številki +386 (0)4 2817 235 (BSC Kranj, Barbara Špehar, cbscbsb/tqfibsActd.lsbok/tj) in na številki mobilnega telefona  +43 (0)664 92 45 303 (RMK, Ingeborg Schönherr, johfcpsh/tdipfoifssAsnl/dp/bu)

Vabljeni v Karavanke!

Projektna skupina

nazaj