Turizem

Karavanke – brezmejni gorski park

Slikovito pogorje Karavank, ki je nekoč s svojo naravno bariero in upravnimi mejami ločevalo prostore, zdaj povezuje številne turistične produkte v skupno čezmejno destinacijo in predstavlja edinstveni gorski park z bogatimi možnostmi za preživljanje prostega časa v naravi.

Karavanke odlikujejo pestra in neokrnjena narava, mir ter manjši, obiskovalcem prijaznejši ponudniki turističnih storitev, ki »nimajo vsega kar imajo veliki, so pa še kako dobri v tistem, kar znajo«.

Globoki in temni gozdovi, prepleteni s številnimi gorskimi cestami in kolovozi ter planinskimi potmi, ki praviloma vodijo do najboljših razglednih točk na vrhovih ali obronkih gorovij, predstavljajo raj za športne navdušence in ljubitelje narave. Najbolje je, da si program skrojite sami. Možnosti so skorajda neomejene, od nebeških užitkov ob sproščujočih sprehodih pa do peklenskih naporov za le najbolj izkušene in vzdržljive športnike. Vodilo naj vam bo, da aktivnosti izvajate tam, kjer je to dovoljeno, ste obzirni do naravnega okolja, jih prilagodite svojim zmogljivostim in skrbite za lastno varnost ter varnost ostalih udeležencev.

Karavanke so idealna izbira, tako za kratke pobege v naravo, kot tudi za »male« počitnice, mogoče v obliki večdnevnega pohodnega ali gorsko-kolesarskega prečenja od vzhoda proti zahodu, ali v nasprotno smer.

Vabimo vas, da obiščete Karavanke, še preden jih odkrijejo ostali…


TURISTIČNE INFORMACIJE (.pdf, 173 kb)